piątek, 17 października 2014

Pan Blanca - chleb bezglutenowy

 Ostatnio jestem na diecie bezglutenowej w związku z tym nie mogę jeść tradycyjnego chleba, a jak tu żyć bez chleba i kanapek, trzeba więc poszukać zamienników. Sieci handlowe wychodzą naprzeciw moim potrzebom i oferują kilka rodzajów chleba bezglutenowego. Mamy tutaj chlebek firmy Schar jest on w głównej mierze kukurydziany, z dodatkiem mąki ryżowej i innych dodatków. Niewielki bochenek 200g, połowa zwykłego bochenka, po otwarciu czuć zapach lekko kukurydziany, na pewno nie odrzucający taki przyjemny, w smaku najbliżej mu do chleba tostowego, mocno się kruszy. Otworzyłem go w sobotę i codziennie jadłem kromkę może dwie, ostatni kromka była na piątek i już była widoczna na nim pleśń, wiec najlepiej zjeść go w ciągu 5 dni od otwarcia dla jednej osoby na pewno nie stanowi o problemu. Podsumowując bardzo dobry chleb dla każdego kto nie może jeść glutenu.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz